Thursday, 30 October 2014

3 Langkah untuk Menurunkan Berat Badan dengan Shaklee

3 Langkah untuk Menurunkan Berat Badan dengan Shaklee

Banyak kan sekarang ni produk untuk kuruskan badan yang terdapat di pasaran. Tapi adakah bahan yang digunakan itu selamat untuk dimakan tanpa side effect yang bakal membahayakan nyawa? Ya! Memang betul seperti yang kebanyakkan orang katakan, untuk mendapatkan badan yang kurus, manusia yang obses ini kadangkala sanggup mengambil apa saja ubat-ubatan tanpa memikirkan risiko kesan sampingan yang bakal mereka hadapi.

Biar lambat asalkan selamat dalam mendapatkan bentuk badan idaman ni. Oleh itu gunalah produk yang berasaskan semulajadi atau kita sendiri yang buat menggunakan bahan-bahan yang membantu membakar lemak, detoks dan sebagainya. Nak lagi mudah ikut langkah-langkah kat bawah ni. Keluarkan bajet sikit untuk beli vitamin-vitamin yang boleh membantu anda mengurangkan berat badan. Yang pastinya ia halal, selamat dan mendapat kelulusan KKM.

Langkah Penurunan Berat badan dengan vitamin Shaklee:

set kurus shaklee, set kurus bajet, pengedar shaklee pulau pinang
3 Langkah untuk kurus dengan produk Shaklee

Langkah Pertama : Membersihkan Toksin (Detox)

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, baru badan kita dapat menyerap semua nutrien dengan baik.

Supplement untuk DETOX adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit.

*Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.

Langkah kedua : Memecahkan Lemak (Bakar)

Memecahkan lemak merupakan proses dimana lemak-lemak degil dan tak diperlukan oleh badan perlu dibakar serta dihapuskan. Bagi membantu proses ini, supplement seperti Lecithin atau Omega Guard dapat membantu. 

Lecitin juga merupakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan yang melekat pada lemak. Ini akan menyebabkan lemak terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Omega Guard dapat membakar lemak dan membantu mengurangkan selera makan disamping meningkatkan metabolisme badan. Paling penting apabila ia menghalang pembentukan lemak dan menggalakkan pembakaran lemak dengan lebih cepat.


Langkah ketiga : Membina Otot (Bina)

Protein perlu dalam mebantu membina otot baru kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Makanan yang kaya dengan protein adalah seperti kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam dan tauhu.

Sumber makanan tambahan untuk protein terbaik adalah Cinch Shake atau ESP untuk membina otot. Bagi ibu yang menyusukan anak yang ingin kuruskan badan pengambilan Cinch Shake adalah tidak sesuai kerana kalorinya rendah. Sebaiknya gantikan dengan ESP. Selain membekalkan tenaga berpanjangan, ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kuruskan badan, pemakanan wajib juga dikawal. Kurangkan yang berminyak, berlemak, manis dan masin dalam makanan seharian anda. Jangan makan sesuka hati. Rajin bersenam dan banyakkan minum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari adalah sangat membantu dalam proses penurunan berat badan.



Sekiranya anda berminatuntuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

PROMOSI OKTOBER 2014 : ESP & Meal Shakes

PROMOSI OKTOBER 2014 : ESP & Meal Shakes

Kombo Promosi Oktober bakal berakhir sebelum 11.59pm (31 Oktober 2014). So ni la masa nak grab ESP untuk buat stock kegunaan sendiri dan anak-anak. ESP untuk Ibu dan Ayah...Meal Shakes untuk Anak-anak.

Promosi ESP, Promosi Meal Shakes, pengedar Shaklee pulau pinang
Promosi Berkembar ESP & Meal Shakes

Antara kebaikan ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
  1. Mengandungi 9 asid amino yang penting untuk pembentukan sel.
  2. Memberikan tenaga dan rasa kenyang yang berpanjangan. Sangat sesuai untuk orang yang nak diet.
  3. Keperluan protein kepada ibu menyusu sebagai Milkbooster.
  4. Melindungi kulit, rambut dan kuku sentiasa sihat. 
  5. Sangat penting untuk membentuk kolagen pada kulit
  6. Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit dan mencerahkan kulit
  7. Melindungi sel-sel dari kerosakan, mengecilkan pori-pori muka
  8. Bertindak sebagai anti oksida, menggantikan sel-sel kulit yang baru

Antara Kebaikan MEALSHAKES
  1. Penyediaan yang mudah dan lengkap dengan nutrien harian yang kita perlukan. Ada 19 vitamin, mineral penting, kalsium, fibre yang diperlukan oleh badan kita.
  2. Sesuai untuk semua golongan dari umur 1 tahun hingga ke warga tua.
  3. Anak-anak yang mempunyai masalah pembelajaran, kurang fokus dalam kelas, hiperaktif, kurang selera makan, kerap selesema dan demam sesuai ambil Mealshakes ini.
  4. Warga tua yang tidak suka atau tidak mampu untuk menelan segala jenis pil boleh menggantikan dengan pengambilan Mealshakes ini.
  5. Rasa French Vanilla yang sedap boleh dicampur dengan minuman kegemaran.

Banyak kebaikan ESP dan Meal Shakes ni. Memang tak rugi kalau kita amalkan sebagai supplement untuk seisi keluarga. Setiap tong pon boleh dikongsi setu keluarga. Boleh dijadikan instant breakfast Ibu, ayah dan anak-anak. Pastinya kekal sihat bertenaga sepanjang hari.



Sekiranya anda berminatuntuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

My Superhero : Tuhan Jaga Dia Untukku

My Superhero : Tuhan Jaga Dia Untukku

Kurang beberapa hari je lagi genap usia perkahwinan saya menginjak ke angka 2. Alhamdulillah hampir 2 tahun Allah pinjamkan hubungan halal ini untuk sebuah perkahwinan. Minggu ni minggu yang sangat-sagat kosong. Sebab En. Hubby terlibat dengan Kursus MUST Currency Siri 2/2014 Zon Utara di Pengkalan Udara Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia, Bertam, Kepala Batas.

My Superhero

Sunyi dan bosan hanya Allah je yang tahu bila En. Hubby tak dak kat rumah lama-lama. Camni lah jadinya kalau setiap hari berteman tetiba kena tinggal sorang-sorang. Selalu ada je yang menyakat dan kena sakat. Siap terjerit-jerit macam bebudak lagi saya ni kalau kena sakat ngan En. Hubby. Rindu suasana tu bila hubby tak dak kat rumah sekarang ni. Bila Hubby tak dak ni, sempat la saya muhasabah diri bagaimana perasaan isteri-isteri yang kehilangan suami selamanya. Allahuakbar...besar sungguh dugaan mereka ni kan? Contoh macam wife kepada mangsa tragedi MH370 & MH17. Semoga Allah beri peluang untuk saya menjalani hidup bersama En. Hubby sehingga akhir hayat kami. Amin....

Semalam tengah layan perasaan rindu ni tetiba terdengaq lak lagu Siti Nurhaliza ni... 'Jaga dia untukku'...ermmm rasa memang kena lah lirik lagu ngan situasi semasa saya. Semoga Allah jagakan En. Hubby untuk saya sepanjang dia menjalani kursus dan latihan yang agak membahayakan juga tu. Smoga serial terjunan End. Hubby dapat landing dengan berjaya.

Antara aktiviti kursus En. Hubby


Lirik Lagu : Jaga Dia Untukku (Siti Nurhaliza)
Mahu ku bersama
Mahuku kesana diri ku tetap disini lagi
Waktu tak bicara
Lama terasa seakan terhenti mengiringiku
Tenanglah duhai Jiwa, tebarkan tulus doa
Ku kepadanya, saat ku tiada
Oh Tuhan, jaga dia untukku
Kalaku masih jauh
Bagai menghitung resah


Oh Tuhan, jaga dia untukku

Selamanya ku ada, mencipta syurga bersama
Menyayangi mendampingi dia
Terbangkan diriku,
Bersayap seribu biar detik menjadi laju
Langit pun mendengar
Jadi penawar mengusir debar jatuh ke dasar



Tenanglah duhai Jiwa, tebarlah tulus doa

Ku kepada padanya, saat ku tiada
Oh Tuhan, jaga dia untukku
Kalaku masih jauh
Bagai menghitung resah
Berkepingan berderaian
Oh Tuhan, jaga dia untukku
Selamanya ku ada, mencipta syurga bersama
Menyayangi mendampingi dia
Mungkinkan ini memulakan kita
Lambang cinta
Ku dan dia
Oh Tuhan, jaga dia untukku
Kalaku masih jauh
Bagai menghitung resah
Berkepingan berderaian
Oh Tuhan, jaga dia untukku
Selamanya ku ada, mencipta syurga bersama
Menyayangi mendampingi dia

Hoyeeeeyyyy....Esok Jumaat, superhero saya akan balik. Maka kerinduan terlampau saya akan berakhir. Hampir 6 hari survive tanpa En. Hubby...Alhamdulillah berjaya dalam kerinduan.


Coppp!!!!! Esok last day KOMBO PROMOSI ESP & MEAL SHAKES. Sapa yang nak buat tempahan boleh hubungi saya segera sebelum 11.59pm / 31 Oktober 2014

Wednesday, 22 October 2014

Vitamin Shaklee : Untuk Kulit Cantik & Kekal Muda

Vitamin Shaklee : Untuk Kulit Cantik & Kekal Muda

Pengambilan vitamin atau supplement antara faktor penting yang membantu seseorang itu kekal muda dan bertenaga. Lagi lama seseorang  itu mengamalkan pengambilan vitamin dalam kehidupannya lagi lambat proses penuaan berlaku kepadanya. Antara vitamin yang membantu melambatkan proses penuaan dan awet muda adalah vitamin yang tinggi anti oksidan dan vitamin B12.

Supplement Shaklee juga banyak pilihan untuk anti aging dan kekal muda ni. Antaranya B Complex, GLA, ESP, Vita C, Vita E, Collagen Powder dan Vivix.

vitamin awet muda Shaklee, vitamin kecantikan kulit Shaklee, pengedar Shaklee pulau pinang
Supplement untuk awet muda & kecantikan kulit Shaklee


VIVIX / 150ml
  • Anti penuaan selular.
  • Menyokong kesihatan jantung, otak, sistem imun dan sendi.
  • Meningkatkan tahap tenaga selular dan membaiki sel pada tahap selular.

ESP (Soy Protein Isolate Powder) / 850gm
  • Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.
  • Membina sel2 tubuh.
  • Membantu kesihatan kuku dan rambut.
  • Membina ketahanan badan.
  • Menambah susu badan.

B-COMPLEX / 120bj
  • Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
  • Mencegah kelesuan dan kemurungan.
  • Membantu kelancaran urat saraf.
  • Mengelakkan stress.

VITA-C Sustained Release / 180bj
  • Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
  • Membantu dalam penyerapan zat besi.
  • Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
  • Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
  • Menjaga ketahanan badan dari selsema.
  • Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

VITAMIN-E COMPLEX (With Grapeseed Extract) / 120bj
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Membantu jantung untuk mengepam dengan lebih efisyen.
  • Membantu dalam penyerapan oksigen.
  • Mencegah kanser.
  • Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
  • Sebagai antioksidan.

COLLAGEN POWDER / 15sachets(5gm)
  • Meningkatkan kelembapan kulit
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan kulit
  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan kulit
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti kulit
  • Meningkatkan ketebalan rambut
  • Menambah keserian , tona & warna kulit
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  • Menyokong kesihatan sendi dan tulang




Sekiranya anda berminatuntuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang




Meal Shakes Shaklee : Minuman Lazat Seisi Kelarga

Meal Shakes Shaklee : Minuman Lazat Seisi Kelarga

Meal Shakes merupakan makanan tambahan segera yang berkhasiat dan mengandungi 12 vitamin, 9 mineral dan protein lengkap yang dapat membantu menyokong tumbesaran anak-anak khususnya.

Ianya sangat sesuai untuk anak-anak mahupun orang dewasa yang susah sangat nak telan supplement berupa pil. Meal Shakes ni sebenarnya amat sesuai dijadikan menu segera untuk sarapan pagi yang menyihatkan untuk anak-anak mahupun ibu bapa.


meal shakes shaklee
Meal Shakes dengan 19 vitamin utama untuk si manja anda 

Antara lain kelebihan Meal Shakes Shaklee ni ialah: 

☑Mempunyai rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak.
☑Sesuai diambil oleh kanak-kanak berumur 1 tahun dan ke atas.
☑Boleh menjadi instant meal untuk sahur atau breakfast sekeluarga.
☑Rendah kandungan lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
☑Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
☑Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
☑Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
☑Meningkatkan selera makan anak
☑Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
☑menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
☑amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 


Dapatkan segera MEAL SHAKES SHAKLEE pada harga berbaloi-baloi semperna KOMBO PROMOSI OKTOBER 2014..

Beli 3 tong Percuma 1 tong!!!
Beli 4 tong denga harga 3 tong!!!


meal shakes shaklee
Promo Oktober 2014 : MEAL SHAKES SHAKLEE


Sekiranya anda berminatuntuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang


Annual Dinner PNMB Alor Setar & Pulau Pinang


Tarikh : 22 Oktober 2014
Vanue : Hotel Tabung Haji, Alor Setar
Mass : 8.00pm - 11.00pm

Tahun Annual Dinner gabungan dua PNMB utara iaitu Penang ngan Alor Setaq skali. Senang bajet, senang urus, senang segala-segalanya. Bila ada Annual Dinner bukan makanan yang jadi keutamaan sangat pon tapi hadiah Lucky Draw yang ditunggu-tunggu(saya la tu)...

So malas nak hurai panjang-panjang. Biar gambar berbicara pulak. Ni lah antara menu makanan yang sempat masuk dalam perut.
Dissert, Salad, Paseboq Loq Staq, Nasi lauk yang bercampoq-campoq, buah-buahan
Menu biasa-biasa je sebab company nak bagi hadiah lucky draw best-best. Meh nengok apo adiah eh yang ambo dapek...

Siap dapat luggage bag lagi semua staff PNMB Alor Setaq ngan Penang tahun ni. As a lucky draw saya dapat Power Bank. Berkongsi hadiah yang sama dengan kak Mas. So tahun ni rezeki staff PNMB Penang yang p jauh ke Aloq Setaq nak join dinner sebab pakat dapat hadiah Lucky Draw berbaloi-baloi. Ada dapat TV Flat Screen 32inc(Mus), Samsung Tab 8inc(Azhar), Electric Oven(Elina), Dapur Gas(Abg Wadzir), Meja Sudut(Zack), Iron Stand (besaq & berkualiti)(Kak Parihah), Stand Blander(Jeff), Iron(Abg Din), Hamper Maknan(Sharul) dan Power Bank(Wani & Kak Mas). So ok la, hampir 2 jam perjalanan ni lah hasilnya.

Barisan belakang dari kiri ke kanan:
Sharul, Jeff, Abg Wadzir, Abg Din, Azhar & Must
Barisan depan dari kiri ke kanan:
Kak Mas, Tuan Tanah, Zack, Boss, Kak Parihah & Elina


Untuk tahun 2014 berakhir sudah aktiviti wajib setiap tahun walaupun Ada tahun yang kami skip Annual Dinner. Just bust dinner biasa-biasa je. Last but not least....layan muka tuan tanah... 

Pengguna tegar Produk Shaklee yang kini SID Shaklee




Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.


JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Tuesday, 21 October 2014

Tips Kekal Muda, Sihat Dan Bertenaga.

Kekal muda sama je dengan istilah awet muda kan??? Yang pasti kedua-dua istilah ni menampakkan ciri-ciri sama iaitu walaupun usia meningkat tapi raut wajah mahupun tenaga masih muda. Best kan kalau kita semua meniti usia dengan cara awet muda ni. Kira muda memanjang he la. Jangan jadi tua sebelum usia dah la.

Sebenarnya untuk memastikan kita sentiasa nampak muda, faktor gaya hidup, pemakanan, senaman, pengurusan harian kehidupan  dan pengambil vitamin amatlah membantu dan memainkan peranan.

Gaya hidup yang sihat dan ceria boleh memberi impak serta aura positif kepada banyak perkara dalam hidup. Ianya dapat menggelakkan kita menghadapi STRESS dan sebagainya. Selalunya kejayaan seseorang itu akan dikaitkan dengan gaya kehidupannya.

Pemakanan yang seimbang daripada perbagai gizi makanan juga boleh membantu kita kekalkan kelihatan awet muda walaupun peningkatan usia tetap berlaku.

Senaman adalah perkara wajib kita lakukan sebenarnya. Ini kerana dengan melakukan senaman kits berupaya membakar lemak dan kalori yang berlebihan di dalam  badan. Badan yang sihat dan cerdas boleh mrenampakkan kita sentiasa muda dan bertenaga.

Pengurusan kehidupan harian yang teratur dan sistematik boleh member kita ruang rehat yang mencukupi. Dengan pelbagai urusan yang kita lakukan sepanjang hari, kita berkecenderungan menjadi tidak cukup rehat dan kepenatan yang melampau.

Pengambilan vitamin atau supplement antara faktor penting yang membantu seseorang itu kekal muda dan bertenaga. Lagi lama seseorang  itu mengamalkan pengambilan vitamin dalam kehidupannya lagi lambat proses penuaan berlaku kepadanya. Antara vitamin yang membantu anti penuaan dan awet muda adalah vitamin yang tinggi anti oksidan dan vitamin B12.

Supplement Shaklee juga banyak pilihan untuk anti aging dan kekal muda ni. Antaranya B Complex, GLA, ESP, Vita C, Vita E, Collagen Powder dan Vivix.

vitamin awet muda Shaklee, vitamin kecantikan kulit Shaklee, pengedar Shaklee pulau pinang
Supplement untuk awet muda & kecantikan kulit Shaklee


Sekiranya anda berminatuntuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang




Ostematrix Shaklee : Bukan Sekadar Kalsium

Ostematrix Shaklee : Bukan Sekadar Kalsium

ostematrix Shaklee, sumber kalsium, sumber vitamin D, pengedar shaklee pulau pinang, pengedar  Shaklee penanti
Ostematrix Shaklee Kalsium sumber terbaik

OSTEMATRIX SHAKLEE bukan sekadar vitamin yang membekalkan Kalsium kerana ia turut mengandungi magnesium, vitamin D, boron, mangan, tembaga dan zinc. Kandungan ini semua merupakan pelengkap kepada keberkesanan dan meningkatkan kadar penyerapan kalsium ke dalam tubuh kita. 

Antara lain  fungsi Ostematrix adalah:
  • ▶menguatkan tulang & gigi yang sihat
  • ▶memperbaiki kekejangan & kebas2
  • ▶memperbaiki hiperaktivi perut & sakit gastrik
  • ▶mengalkalikan tubuh
  • ▶meringankan kesakitan semasa haid
  • ▶meringankan stress
  • ▶menstabilkan tekanan darah

Siapa yg perlukan OSTEMATRIX?
Sekiranya anda mempunyai simptom seperti di bawah ini, anda mungkin adalah individu yang memerlukan Ostematrix. 
  • -kerap keletihan 
  • -sentiasa kebas dan cramp anggota badan
  • -biasa mengalami sakit belakang, sakit pinggang, sakit lutut dan sendi
  • -mengalami masalah sembelit dan buasir
  • -migraine atau kerap sakit kepala 
  • -tumit kaki  pecah dan kasar
  • -susah bangun tidur
  • -mempunyai masalah gigi dan kuku mudah rapuh atau patah.

Ostematrix juga dapat memenuhi keperluan: 
  • -Ibu-ibu dalam pantang yang mempunyai masalah sembelit  
  • -Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami sakit pinggang, cramp dan kebas kaki
  • -Ibu-ibu yang menyusukan si manja

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Jaga 7 sunnah Rasullullah SAW

Jaga 7 sunnah Rasullullah SAW



"Cerdasnya orang yang beriman adalah, dia yang mampu mengolah hidupnya yang sesaat, yang sekejap untuk hidup yang panjang. Hidup bukan untuk hidup, tetapi hidup untuk Yang Maha Hidup. Hidup bukan untuk mati, tapi mati itulah untuk hidup.

Kita jangan takut mati, jangan mencari mati, jangan lupakan mati, tapi rindukan mati. Kerana, mati adalah pintu berjumpa dengan Allah SWT. Mati bukanlah cerita dalam akhir hidup, tapi mati adalah awal cerita sebenarnya, maka sambutlah kematian dengan penuh ketakwaan.

Adalah baik jika kita dapat selalu  menjaga tujuh sunnah Nabi SAW setiap hari. Ketujuh sunnah Nabi SAW itu adalah:

Pertama: tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya.

Kedua: membaca Al-Qur'an sebelum terbit matahari. Alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur'an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman.

Ketiga: jangan tinggalkan masjid terutama di waktu shubuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke masjid, kerana masjid merupakan pusat keberkatan, bukan kerana panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

Keempat: jaga solat dhuha, kerana kunci rezeki terletak pada solat dhuha.

Kelima: jaga sedekah setiap hari. Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari.

Keenam: jaga wudhu terus menerus kerana Allah menyayangi hamba yang berwudhu. Kata khalifah Ali bin Abu Thalib, "Orang yang selalu berwudhu sentiasa dia akan merasa selalu solat walau dia sedang tidak solat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosa dan sayangi dia ya Allah".

Ketujuh: amalkan istighfar setiap saat. Dengan istighfar masalah yang terjadi kerana dosa kita akan dijauhkan oleh Allah.

Zikir adalah bukti syukur kita kepada Allah. Bila kita kurang bersyukur, maka kita kurang berzikir pula, oleh kerana itu setiap waktu harus selalu ada penghayatan dalam melaksanakan ibadah ritual dan ibadah ajaran Islam lainnya. Zikir juga merupakan makanan rohani yang paling bergizi, dan dengan zikir berbagai kejahatan dapat disangkal sehingga jauhlah umat manusia dari sifat-sifat yang mazmumah.

Monday, 20 October 2014

Wanita Untuk Disayangi bukan Untuk Disakiti

Wanita Untuk Disayangi bukan Untuk Disakiti

Beberapa minggu lepas, ada keluar berita ni di semua media cetak berkenaan Puan Fadzilah dibelasah oleh suami ketika sedang membaca Al-Quran sehingga patah tulang belakang. Astaghfirullahal a'zim. Terkejut saya baca artikel ni dalam surat khabar Metro, Ahad, 12 Oktober 2014. Apakah layak lelaki seperti itu digelar SUAMI?


Sedih bila tengok berita-berita macam ni. Lagi sedih bila mangsa tu kita kenal. Kali ni sangat-sangat mengejutkan bila yang jadi magsa adalah rakan sekerja di cawangan PNMB Alor Setar. Seingat saya, kak Zillah ( panggilan untuk Pn. Fadzilah) seorang yang baik dan lemah lembut gayanya. Tapi diperlakukan sebegini rupa. Di mana agaknya perasaan kasih dan sayang, belas kasihan dan sifat kemanusiaan lelaki yang bergelar suami ni?

Perempuan itu dijadikan Allah untuk menerima kasih sayang seorang yang bernama lelaki. Sebab itu lah diwaktu keciklnya perempuan itu diberi kasih sayang oleh seorang ayah. Bila nak kawin dipersetujui oleh seorang wali yang juga seorang lelaki. Bila dah kawin dijaga pula oleh seorang lelaki yang bergelar suami. Maka kejadian seorang perempuan itu, Allah dah tetapkan akan mendapat perhatian dan kasih sayang daripada seorang yang digelar LELAKI. Sehinggakan Syurga Allah itupun diletakkan di bawah telapak kaki seorang perempuan. Bukan lelaki. Nampak bertapa Allah meletakkan peremmpuan itu di tempat paling istimewa dan tinggi martabatnya.

hebatnya wanita, kekejamnn seorang suami, dibelasah suami,
Kad Ucapan buat kak Zillah dari kami di PNMB PP
Sebagai rakan sekerja, kami di Cawangan Pulau Pinang hanya mampu memberi kata-kata semangat dan mendoakan yang terbaik buat kesihatan kak Zillah yang baru menjalani pembedahan untuk tulang belakang beliau yang patah akibat dibelasah suaminya. Semoga Allah bagi ganjaran yang banyak buat seorang isteri yang teraniaya ini. 

Kepada lelaki-lelaki / suami!!!
Ingatlah, perempuan memang insan yang lemah, tetapi mereka juga seorang yang tabah. Bagi anda yang menjadi suami, sesungguhnua bila anda menyakiti isteri anda samalah seperti anda menyakiti diri anda sendiri. Sebabnya isteri itu dijadikan daripada tulang rusuk suminya. Jangan jadikan wanita seperti bola sepak yang ditendang kesana kemari, tetapi jadikanlah mereka seperti bola ragbi yang sentiasa direbut dan dilindungi. 

Semoga ada sinar kegembiraan & kebahagian buat kak Fadzilah dan anak tersayang jika bukan di dunia sementara, pastinya di akhirat yang kekal abadi.  

Asid Amino di dalam ESP Shaklee

Asid Amino. Apa la agaknya Asid Amino ni? Jom sama-sama kita tambah ilmu tentang Asid Amino ni. Asid Amino merupakan blok binaan untuk kehidupan. Ianya sangat penting untuk kesihatan kerana menyumbang kepada kesihatan sistem saraf, struktur otot, pengeluaran hormon, organ-organ penting dan struktur sel. Jika kita tidak mendapat Asid Amino yang mencukupi di dalam diet harian, kesihatan kita boleh terjejas

Kekurangan Asid Amino boleh dikaitkan dengan gejala antaranya seperti:
  • Keresahan
  • Daya penumpuan yang lemah
  • Keletihan
  • Kemurungan
  • Ketidakseimbangan hormon
Asid Amino ni terbahagi kepada dua kumpulan iaitu yang diperlukan oleh badan dan tidak diperlukan oleh badan. Asid Amino ada yang boleh dihasilkan oleh badan dan ada juga yang tidak boleh dihasilkan. Bagi Asid Amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan, kita perlu dapatkannya melalui makanan tambahan. Bagaimana nak tambah Asid Amino melalui makanan tambahan?


ESP Shaklee, Asid Amino, Sumber Protein, Pengedar Shaklee Pulau Pinang, Promosi ESP
ESP Shaklee sumber Protein dengan 9 Asid Amino

ESP Shaklee satu-satunya produk yang menyediakan 9 Asid Amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Ianya diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4  sumber mineral yang sesuai untuk semua peringkat umur. Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sesuai diminum oleh penghidap kencing manis.

Asid Amino yang terdapat di dalam ESP dapat membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kalenjer, 50 000 jenis protein, 20 000 enzim dan lain-lain. Dengan mengamalkan pengambilan ESP, ia adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot pejal serta memastikan badan sentiasa bertenaga. 

Jadi, bukan masalah besarkan untuk kita dapatkan tambahan Asid Amino di dalam diet harian kita kan? ESP Shaklee ni boleh lah saya katakan bukan Protein biasa-biasa yang kita dapat semudah ABC. Sebab proses penghasilan ESP sebenarnya sangat teliti demi menjadikannya sumber protein tambahan terbaik di dunia

Berikut antara feedback yang biasa diterima oleh pengguna @ penggemar ESP Shaklee berdasarkan pengalaman sebenar mereka:
  • perut rasa lebih kenyang
  • selera makan berkurangan
  • badan terasa lebih ringan
  • kulit semakin licin
  • jeragat semakin pudar
  • anjalkan yang tak anjal (expecially payudara)
  • selulit hilang
  • perut terasa kempis
  • parut jerawat semakin hilang/pudar (pengalaman saya sendiri)
  • semakin bertenaga
  • parut chicken pox / demam campak semakin pudar 
So, apa tunggu lagi? Meh la cepat-cepat oder ESP dengan saya. Lagi-lagi bulan ni ada PROMOSI. Jom tengok apa kelebihan beli ESP time Promo.


ESP Shaklee, Asid Amino, Sumber Protein, Pengedar Shaklee Pulau Pinang, Promosi ESP

Promosi OKTOBER 2014 : ESP

Beli 6 tong Percuma 1 tong
Keahlian Percuma
Reward Bonus RM30++


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang