Saturday, 29 November 2014

Keputihan Berkurangan dan Susu Badan Bertambah

Keputihan Berkurangan dan Susu Badan Bertambah

Alhamdulillah. Syukur dan gembira rasa hati bila kita dapat membantu menyelesaikan masalah kesihatan orang lain. Lagi-lagi bila pelanggan itu sendiri yang berkongsi kegembiraan dengan saya. Satu kepuasan yang tak boleh nak describe macamana. Nampak tu, punya la heppy.

Testimoni : ESP & Alfafa untuk Milk Booster & Keputihan

testimoni set penyusuan shaklee, testimoni ESP + Alfafa, testimoni alfafa untuk keputihan
Testimoni ESP Shaklee dan Alfafa Complex


Kesan pengambilan ESP + ALFAFA:

  • Keputihan semakin berkurangan.
  • Susu bertambah macam mula-mula bersalin (time ni baby dah umur 18bulan).
  • Alergi berkurangan
  • Kesan dapat dilihat seawal 1-2 minggu pengambilan vitamin.

Patut la ramai ibu-ibu yang sedang menyusu anak suka dengan SET PENYUSUAN Shaklee ni. Rupanya memang ada kesan menakjubkan. Ramai juga kawan-kawan saya yang jatuh hati dengan vitamin Shaklee bermula dengan SET BASIC PENYUSUAN yang terdiri daripad a kombinasi ESP dan Alfafa Shaklee. Jom tengok apa yang menarik lagi tentang dua vitamin yang terHOT di pasaran ni.

ESP SHAKLEE:
Dihasil dengan menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Ini bagi memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses. Ianya tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP dapat membantu membekalkan tenaga disamping menjadi 'Milk Booster' yang sihat untuk ibu dan anak. Ia juga berupaya meningkatkan kepekatan susu ibu.

ESP SHAKLEE juga sesuai untuk:

  • Membekal & memberi tenaga berpanjangan
  • Menjadikan badan sihat dan cergas
  • Mengurang keletihan (energy booster)
  • Menjadikan kulit wajah kelihatan cantik dan berseri dan awet muda
  • Memudar dan menghilangkan parut jerawat
  • Menguruskan badan
  • Merawat luka dalaman (bersalin & keguguran)
  • Penghidap gastrik

Alfafa Complex:
Digelar raja segala tumbuhan dan sangat membantu dalam membuang toksin di dalam badan. Untuk penyusuan, Alfafa membantu menggalakkan penghasilan susu ibu. So, Alfafa ni boleh dijadikan vitamin keperluan bagi semua ibu-ibu yang menyusukan anak sekiranya menghadapi masalah penghasilan susu.

ALFALFA COMPLEX juga sesuai untuk:

  • Menambah susu badan
  • Menurunkan berat badan
  • Membuang toksin dalam badan
  • Menghidap alahan / ekzema
  • Mempunyai paras kolesterol tinggi
  • Mempunyai tekanan darah yang tinggi
  • Penghidap gout
  • Penghidap diabetes / kencing manis
  • Mengurangkan masalah keputihan (wanita)
  • 'Merapatkan' keintiman suami isteri

Banyak kelebihan dan kebaikan setiap jenis vitamin Shaklee ni sebenarnya. Memang tak rugi kalau kita amalkan supplement untuk meningkatkan kesihatan dan merawat masalah kesihatan yang ada. Berminat untuk tingkatkan taraf kesihatan dan mengoptimumkan kesihatan? Sila hubungi saya di talian yang tertera di bawah.




Sekiranya anda berminat untuk dapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda  boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Monday, 24 November 2014

Ulangtahun Perkahwinan yang ke-2

Ulangtahun Perkahwinan yang ke-2

Alhamdulillah. Dah 2 tahun pun Allah pinjamkan hubungan halal ini. Syukur di atas segala nikmat yang Allah berikan. 2 tahun yang penuh dengan proses pelajaran dan pembelajaran erti sebuah perkongsian hidup.

Mengimbau nostalgia perkahwinan yang pada asalnya tidak dirancang, jauh sekali melalui zaman bercinta, memang rasa macam tak percaya. Mana tak nya tak dak angin tak dak ribut tetiba je nak bertunang. Mau tak tekejut mak ayah dan adik beradik yang lain. Memang kami dah kenal dari zaman sekolah menengah. Keluarga juga tahu yang kami rakan sekolah. Tak pernah bercinta atau berjumpa. Kira tak pernah duk 'dating' bagai.

9 Oktober 2011 (9.10.11)
Majlis Pertunangan

Pertunangan WaniSyeri

Tanpa perancangan, kami buat keputusan nak betunang pada tarikh 9.10.11. Lebih kurang 2 minggu sebelum tarikh tu baru kami putuskan untuk bertunang. Itu pon macam main-main cabar mencabar je. Tak sangka pulak ianya jadi sesuatu yang serius dan cabaran disahut. Alkisahnya semua terjadi atas aturan Allah juga. Kami berjumpa semula selepas hampir 5 tahun tak jumpa. Last jumpa pon time raya 2006 tak silap. Lepas tu jumpa pulak time raya 2011. Lepas jumpa balik time raya tu lah tercetusnya fenomena tukar nombor fon dan bermasej-masej santai hari-hari. Time tu ingat lagi ber 'aku' dan 'hang' sebagai ganti diri. Tak banyak kejadian manis dan mengujakan yang berlaku sepanjang tempoh sebulan lebih sebelum kami bertunang. Sebab segala masej dan call hanyalah atas dasar kawan sekolah. So memang tak dak sweet2 memory.

πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•

Syeri : Apa kata jom kita kawin.

Wani: Hahahahaha...(gelak dah macam mat lampir time tu). Woi hang ingat kawin ni boleh buat main-main ke?

Syeri: Tak la aku serius ni. Tu pon kalau hang tak kisah la kawin dengan aku.

Wani: (....sambung gelak macam mat lapir lagi). Hang ni betoi-betoi ka just nak test aku?

Syeri: Ishhh...btoi la. Umur macam ni bukan dia masa nak main-main lagi dah. (...tetiba ada nada serius di situ)

Wani: (...ok aku dh tak boleh gelak macam mat lampir). Kalau hang serius nak kawin dengan aku pi la jumpa ayah aku. Cakap kat aku je tak guna gak.

πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•

Seminggu lepas conversation di atas tu, dengan 'macho'nya En. Hubby (time tu kawan sekolah lagi la) p jumpa ayah. Lepas Insyak time tu. Tak tau la apa dia cakap sampai harini dia tak mau share. Sentimental value sangat la tu sampai tak mau share. Pastu malam tu juga la En. Hubby cakap bulan depan la kita tunang. Bulan ni macam tak sempat dah. Kejadian ni semua berlaku di penghujung September. Maka kami pon start study kalender. Tengok mana tarikh yang sesuai. Tapi sejujurnya jauh di dasar hati ( deep in my heart) saya lebih fokus kepada tarikh yang cantik2 je. Dengan menggunakan kuasa veto yang tak di iktiraf, tarik 9.10.11 saya sendirian yang pilih. Dengan semangat pentingkan diri, dan berbekalkan sedikit keras kepala, dengan degilnya saya desak nak juga tarikh yang tersusun cantik tu jadi tarikh bersejarah permulaan hubungan kami.

So kengkawan yang sentap cakap saya tak jemput time majlis bertunang tu, tahulah korang bertapa tak planning betul-betul pon untuk majlis tunang tu. Jemputan pon jiran-jiran keliling rumah dan sedara mara yang dekat-dekat rumah je. Majlis pon simple-simple je. Bermula tarikh 9.10.11 hingga 9.11.12 tempoh bergelar tunangan orang yang banyak dugaan dan cabaran. Akhirnya berjaya juga kami tempuhi sehingga sah bergelar suami isteri.

9 November 2012 (9.11.12)
Majlis Akad Nikah

Akad Nikah WaniSyeri

Pada tarikh ini berakhirlah tanggungjawab seorang ayah ke atas anak perempuannya. Sedih dan gembira bercampur baur. Kini seorang anak manja ayah telah bertukar status menjadi isterti orang. Bermulalah tanggungjawab baru sebagai pemegang amanah oleh En. Hubby dan berpindah juga lah tapak syurga buat Pn. Wifey. Dari telapak kaki ibu kepada telapak kaki suami. Indahnya aturan Allah.

10 November 2012 (10.11.12)
Majlis Persandingan Pihak Perempuan

Persandingan WaniSyeri

Majlis yang memang di tunggu-tunggu oleh family khususnya dan orang kampung am nya. Maka tumbang lah seekor lembu untuk berkongsi kegembiraan majlis bersejarah ni dengan sedara mara dan orang kampung. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar seperti mana yang dirancangkan. Sangat berpuashati walaupon tanpa bersalah pengantin pompuan balik make-up lambat. Hehehehe....kenanagan sungguh2. Memang tak dapat dilupakan.

24 November 2012 (24.11.12)
Majlis Resepsi Pihak Lelaki

Resepsi WaniSyeri

Majlis serba ringkas yang di adakan bagi merai sanak saudara dan menyambut ahli keluarga baru yang sangat santai. Ye la En.Hubby tak sanggup nak buat majlis besar-besar sebab mengingati arwah abah. Sepanjang tempoh persiapan majlis tu pon, ingatan En.Hubby kat arwah abah tersangatlah menyentuh perasaanku. So kami bersetuju buat majlis kendiri kawin dan tahlil untuk arwah abah secara sederhana je. Alhamdulillah. Majlis resepsi juga berjalan dengan lancar walaupon masa tu musim hujan. Allah permudahkan semua urusan kami. Semoga Allah terus memudahkan kehidupan kami suami isteri selama-lamanya.


Ya Allah, Engkau yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.
Panjangkan usia perkahwinan kami ini ke tahun-tahun mendatang seterusnya sehingga ke Jannah Mu Ya Allah.
Semoga hubungan atas restuMu ini juga Ya Allah dilimpahi kasih sayang, rahmat dan barakah. 
Amin Ya Rabbal A'lamin.


Selamat meraikan ulang tahun perkahwinan kita yang ke 2 tahun En. Mohd Husairi b. Md Fadzil 


Saturday, 22 November 2014

Tips Memilih Kolagen Terbaik Di Pasaran

Tips Memilih Kolagen Terbaik Di Pasaran

Zaman serba canggih dan maklumat dihujung jari kini, memudahkan kita untuk memiliki apa yang di kehendaki. Contoh nak beli baju, tak perlu nak ke kedai baju. Sambil baring-baring boleh shopping 2, 3 dan beberapa pasang baju. Betul tak? So macamtu gak dengan produk kesihatan dan kecantikan. Kita boleh google je apa yang kita nak di pasaran online. Cari info produk, cari testimoni dan cari penjual. Dah kompem semua kita buat bayaran. 1 ke 3 hari berkerja apa yang kita beli dah sampai depan pintu rumah.

Membeli belah dengan apa cara skali pon adalah hak kita. Tetapi sebagai pengguna kita kenalah bijak membuat pilihan sesuatu produk yang kita nak beli. Jangan tertipu dengan gambar dan lebel yang di pamerkan. Ermmm kalau nak beli kolagen pula agak-agaknya macamana kreterianya???? Agak-agak mudah tak nak kenalpasti kalogen terbaik untuk kegunaan kita tu??? Jom tengok kat bawah ni macamana nak pilih kolagen terbaik di pasaran.

Bagaimana untuk memilih Kolagen terbaik Di Pasaran??? 

πŸ“ŒPilih dalam bentuk makanan atau minuman berbanding kolagen yang berbentuk suntik dan sapuan. Ini bertujuan memastikan sintesis enzim dapat mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.

πŸ“ŒPilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000 doltan dan ke bawah. Ml-crofine size membantu penyerapan yang baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel dan memberi kesan yang lebih cepat.

πŸ“ŒPastikan memilihan kolagen yang mempunyai emolient  unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.

πŸ“ŒPastikan kolagen itu mempunyai antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan Pra-Penuaaan.

πŸ“ŒPastikan supplment itu mempunyai elemen Vitamin B untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.

πŸ“ŒKolagen jua penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamina untuk kesihatan sendi.

πŸ“ŒPastikan setiap Kolagen mempunyai bahan yang merangsang pembentukan Asid Hydraulic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

πŸ“ŒPastikan ia selamat dan tidak bertoksin.


Fakta tentang Collagen Powder  Shaklee yang anda patut tahu:

tips memilih kolagen, collagen powder Shaklee
Kehebatan Kolagen Shaklee

Kolagen Shaklee merupakan kolagen yang unggul mengandungi 4000mg kolagen RSS (Red Snapper Scale / Sisik Ikan Merah) proprietari iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah.

Kolagen Shaklee meiliki berat molekular sangat rendah, sekitar 1000 dalton. Ia amat mudah diserap oleh tubuh dan sangat membantu dalam meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. 

Kolagen Shaklee dihasilkan daripada tujuh ramuan utama iaitu ekstrak biji Camelia Japonica, Kolagen Ikan, Ekstrak Kekerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B yang digabungkan bertujuan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan membantu menyokong kecantikan dari dalaman ke luaran.

7 bahan utama kolagen shaklee, collagen Powder Shaklee
Fungsi 7 bahan utama kolagen Shaklee

Diharap dengan sedikit perkongsian mengenai tips bagaimana nak memilih produk kolagen terbaik di pasaran ini sedikit sebanyak dapat membantu  memudahkan anda membeli kolagen yang menjadi lambakan di pasaran sekarang. Sebarang pertanya dan tempahan kolagen Shakkee boleh hubungi saya di talian yang tertera di bawah.



Sekiranya anda berminat untuk dapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda  boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang




Wednesday, 12 November 2014

Rahsia Keistimewaan Kolagen Shaklee

Rahsia Keistimewaan Kolagen Shaklee

Asal nak cantik mesti cari produk yang dihasilkan oleh kolagen. Tak pon produk kecantikan yang ada kaitan dengan vitamin C kan. Dah macam trend kebelakangan ini pulak, asal keluar di pasaran produk kecantikan mesti ada tambahan kolagen. Mahal atau murah produk tu orang tak brapa nak peduli sangat. Yang selalu dilihat dulu kandungan kolagennya. Tapi brapa ramai yang betul-betul pasti kandungan kolagen yang terdapat di dalam produk-produk kecantikan tersebut?

kebaikan shaklee collagen powder
Shaklee Collagen Powder

Ketahui fungsi 7 bahan utama  yang  membantu menjadikan kulit cantik, anjal dan gebu dengan  Shaklee Colagen Powder:


kebaikan Shaklee Collagen Powder
Bahan-bahan yang terdapat di dalam Shaklee Collagen Powder


1. Ekstrak biji benih Camelia Japonica
Berfungsi untuk melembabkan kulit, bertindak sebagai antioksidan dan mengurangkan radikal bebas.

2. Ekstrak Pfafia
Berfungsi menyokong pembetukan kolagen dan asid hialuronik. Menghidratkan tisu badan dan menjadikan kulit lebih lembut, lembap dan rata.

3. Elastin Kolagen Ikan
Berfungsi mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit serta menjadikan kulit lebih gebu.

4. Ekstrak Kerang-kerangan
Berfungsi untuk melicinkan pergerakan sesendi dan melembabkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

5. Lactobacillus Acidophilus
Berperanan sebagai bakteria baik yang memudahkan pembinaan semula usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

6. Vitamin C
Berfungsi menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikan bebas yang merosakkan kulit dan menjadikan kulit kusam dan tidak cantik.

7. Vitamin B
Berfungsi untuk memetabolismakan karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

Dengan 7 bahan utama yang mempunyai fungsi berbeza, Shaklee Collagen Powder merupakan makanan kesihatan berkolagen yang lengkap dan terbaik. Ianya dijamin halal dan paling penting ianya dari bahan semulajadi. Tiada bahan sintetik yang digunakan. Jangan ragu jangan bimbang untuk menjadikannya sebagai makanan kesihatan yang memenuhi keperluan anda.

Mana nak dapat Shaklee Collagen Powder ???? Sila hubungi saya di talian yang tertera di bawah. Konsultasi percuma tersedia untuk anda....

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda  boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Sunday, 9 November 2014

Shaklee Collagen Powder : Kulit Tegang, Anjal dan Cantik

Shaklee Collagen Powder : Kulit Tegang, Anjal dan Cantik

Miliki kulit tegang, anjal dan cantik adalah impian setiap wanita. Kalau umur dah meningkat 40an tapi kulit muda remaja pastinya orang akan akan bertanya 'awak makan apa?', 'awak guna produk apa???', 'betul ke umur awak 58???..., dan banyak lagi persoalan yang orang akan tanya kita. Nampak kan bertapa teruja dan obsesnya kita semua dengan kecantikan kan?

Macamana agaknya kita nak dapat kulit yang cantik, gebu gebas, anjal dan tegang walaupun usia semakin meningkat? Perlu ke nak BOTOKS bagai? Ok jawapannya tak perlu. Cukup sekadar makan makanan tambahan seperti vitamin C dan kolagen. Masih ramai yang tidak tahu kepentingan kolagen sebenarnya. Tetapi kebelakangan ini rata-rata sudah ramai dikalangan wanita memilih makanan kesihatan berasaskan kolagen kerana dikatakan bahan ini mampu melambatkan proses penuaan selain menjadikan kulit lebih anjal dan cantik.

Kolagen merupakan sejenis protein yang penting untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya.

Antara fungsi kolagen:
  • Untuk mempertingkatkan penghasilan sel baru
  • Membantu memelihara keremajaan kulit
  • Melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya
  • Efektif menghilangkan kedutan
  • Mencegah proses penuaan
Namun, apabila usia semakin meningkat, bermula seawal 25 tahun proses pengurangan kolagen oleh sel fibroblast akan berlaku. Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Dan selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin kurang kolagen. Inilah antara punca kedutan pada wajah yang sering berlaku seterusnya menyebabkan kulit menampakkan garis penuaan, berjeragat, kusam dan kurang bermaya.

Antara kesan lain kekurangan kolagen:
  • Menampakkan kesan penuaan terutamanya pada kulit.
  • Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
  • Kulit kering dan mengelupas
  • Kulit semakin kurang keanjalan
  • Kulit menjadi kasar
  • Rambut menipis dan gugur
  • Pigmentasi
  • Payudara tidak tegang dan anjal
  • Mata rasa kering

Antara faktor yang menyebabkan penghasilan kolagen berkurangan:
  • Faktor alam sekitar seperti debu dan kotoran
  • Terdedah terlalu lama kepada sinaran matahari
  • Penggunaan bahan kosmetik yang tinggi kandungan kimia
  • Tekanan di tempat kerja
  • Wanita yang sering melahirkan anak



Seiring dengan permintaan pasaran kecantikan dan kesihatan, Shaklee telah mengeluarkan produk berasaskan kolagen iaitu Collagen Pow
der Shaklee dan telah melalui beberapa kajian saintifik sebelum dikeluarkan di pasaran bagi memastikan kualiti terbaik berbanding produk kolagen di pasaran. Pastinya ia juga halal dan boleh dimakan tanpa perlu was-was.

Kebaikan Shaklee Collagen Powder


Antara kebaikan dan keistimewaan COLLAGEN POWDER Shaklee
  • Meningkatkan kelembapan kulit
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan kulit
  • Meningkatkan kelembutan & kelicinan kulit
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti kulit
  • Meningkatkan ketebalan rambut
  • Menambah keserian , tona & warna kulit
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  • Menyokong kesihatan sendi dan tulang


Kebaikan Shaklee Collagen Powder
Sumber makanan yang terdapat di dalam Collagen Powder

Kebaikan Shaklee Collagen Powder
Kebaikan Shaklee Collagen Powder



Sekiranya anda berminat untuk dapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda  boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Wednesday, 5 November 2014

Kenapa kita perlukan Vitamin C?

Kenapa kita perlukan Vitamin C?

SR Vita C Shaklee, vitamin c Shaklee, penggedar shaklee pulau pinang,
Vitamin C boleh menggantikan kolagen
Vitamin C ni memang famous amous kan kalau bab-bab nak cantikkan kulit. Mana tak nya kalau tak mampu nak beli kolagen mahal-mahal tu, boleh la gantikan dengan vitamin C. Tapi kena lah pastikan yang vitamin C anda beli tu berkualiti dan selamat digunakan. Lagi satu kandungan 'mg' tu pon kena la tengok jugak supaya berbaloi dengan wang yang anda akan laburkan.

Kenapa Vitamin C perlu di dalam badan?
  1. Menguatkan tahap antibodi badan.
  2. Meningkatkan  imunisasi  badan ke tahap yang lebih tinggi.
  3. Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam.
  4. Menguatkan struktur gigi dan gusi.
  5. Membantu golongan perokok dalam meningkatkan kesihatan.
  6. Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan.
  7. Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi dengan pengambilan vitamin C yang mencukupi.
  8. Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi.
  9. Vitamin penting bagi mereka yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian.
  10. Membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress).
  11. Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites.
  12. Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat.
  13. Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar).
  14. Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
  15. Membantu dalam proses pemulihan kudis.
  16. Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru.
  17. Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.
Kalau rasa kita ni kurang makan makanan atau buah-buahan yang dapat membekalkan vitamin C kepada badan kita, makanan tambahan berupa VITAMIN adalah pilihan yang paling terbaik untuk kita ambik. Sustained Release Vita C Shaklee pilihan saya sejak saya kenal produk Shaklee. 

SR Vita C Shaklee, vitamin c Shaklee, penggedar shaklee pulau pinang,


KENAPA MESTI PILIH VITAMIN C SHAKLEE?
■ Bersifat "SUSTAINED RELEASE"
 ▪100mg dilepaskan bagi setiap 1 jam selama 5 jam tanpa henti.

■ Mempunyai "BIOFLAVONOIDS"
 ▪membantu penyerapan vitamin C sepenuhnya & memelihara daripada teroksida.

■ Sumber "NATURAL"
 ▪tiada perasa , pemanis & pewarna tiruan atau bahan pengawet tambahan.

■ 1 TABLET Sustained Release Vita C Shaklee mengandungi 500mg vitamin C bersamaan dengan 7 setengah biji buah OREN.

SR Vita C Shaklee, vitamin c Shaklee, penggedar shaklee pulau pinang,
SR Vita C Shaklee = 500 mg = 180tablet 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda  boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Tuesday, 4 November 2014

Kenapa perlu cuba ESP Shaklee???

Kenapa perlu cuba ESP Shaklee???

Kenapa ramai orang suka sangat dengan ESP Shaklee ni???? Kenapa perlu cuba ESP Shaklee??? Ermm bukan sebab brand dia Shaklee hokey. Kalau sebab brand tak dak maknanya makcik-makcik & kakak-kakak sanggup nak melabur ratusan ringgit untuk 1 canister ESP Shaklee ni kan. Lebih baik p shopping handbag sebiji atau pun beli tudung Fareeda sehelai. Kan lagi berbaloi.

ESP Shaklee, Makanan Tambahan Protein, Pengedar Shaklee Pulau Pinang, Pegedar Shaklee Pengkalan Hulu, Pengedar Shaklee Penanti
ESP makanan tambahan berasaskan sumber Protein terbaik di dunia

Tapi saya yakin, sebab berpuashati dengan khasiat dan kebaikan produk, maka makcik-makcik dan kakak-kakak ni sanggup berbelanja lebih untuk beli 1 canister ESP Shaklee sebagai makanan tambahan harian. Kalau nak tau kat bawah ni antara feedback yang selalu kita terima daipada pengguna ESP:

  • perut rasa kenyang
  • selera makan kurang
  • badan rasa ringan
  • kulit semakin licin
  • jeragat semakin pudar
  • anjalkan yang tak anjal
  • selulit hilang
  • perut kempis
  • parut jerawat semakin hilang/pudar
  • semakin bertenaga
  • parut chicken pox / demam campak semakin pudar


ESP Shaklee, Makanan Tambahan Protein, Pengedar Shaklee Pulau Pinang, Pegedar Shaklee Pengkalan Hulu, Pengedar Shaklee Penanti
ESP Shaklee membekalkan protein, karbohidrat & kalsium

So sesapa nak cuba lagi ESP ni, mai la try sekali. Tak kan menyesal punya. Silap-silap leh jatuh cinta punya macam saya. InsyaAllah anda akan dapat hasilnya walaupon baru minum 1 canister. Saya dah pon merasai kesannya. Meh roger2 saya. Kita leh sembang berjela-jela pasal ESP ni....



Sekiranya anda berminatuntuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Saturday, 1 November 2014

Overnight Oats : Menu Sarapan Terbaik

Overnight Oats : Menu Sarapan Terbaik

Musim berOvernight Oats masih lagi menjadi kesukaan saya. Dari tak suka makan oat sekarang ni jadi semakin suka. Hari-hari fikir resepi baru nak pelbagaikan rasa sedap kombinasi bahan-bahan lain dengan oats. Sebenarnya bagus menu-menu sihat macamni dijadikan makanan harian kita. Kalau nak badan sihat makanan yang kita makan pon kena lah sihat juga. Barulah wujud keseimbangan.

resepi overnight oats, overnite oats, pengedar shaklee pulau pinang
Resepi Overnight Oats

Harini nak share resepi Overnight Oats untuk minggu lepas...untuk bahan asas masih sama...yang berubahnya bahan-bahan tabahan. Overnight Oats ni sebenarnya ikut kretiviti kita nak mix dengan bahan-bahan sampingan apa untuk menambahkan lagi kesedapan Oats dan susu tu.

Resepi Ovenight Oats #2

Bahan Asas:
  1. Rolled Oat / Instant Oat
  2. Milk (boleh pilih salah satu di bawah)
  • Fresh Milk
  • Full Cream Milk
  • ESP Shaklee
  • Meals Shakes

Bahan Topping:
  1. Plain Yogurt
  2. Mangga
  3. Kismis
  4. Madu

Cara Buat:
  1. Rendam Oat bersama susu semalaman di dalam peti sejuk
  2. Kalau guna susu instant macam fresh milk tu tak perlu bancuh. Masukkan je terus bagi lebih sikit daripada paras oat.
  3. Kalau guna ESP @ Meal Shakes bancuh 1- 1 setegah sudu ESP @ Meal Shakes dengan 400ml air kosong kemudian rendam oat.
  4. Setelah Oat kembang elok, keesokan pagi @ time nak makan tu masukkan toping.

Topping:
  1. Masukkan 4-5 sudu besar yogurt bersama 1 sudu kecil madu di atas oat yang telah kembang
  2. Potong buah-buahan pilihan
  3. Taburkan buah-buahan dan kismis di atas lapisan yogurt & madu.
  4. Boleh terus makan. Tapi kalau saya masukkan semula ke dalam peti sejuk nak bagi sejuk lagi....Makan sejuk2 sedap rasa macam makan float pn ada gak....

Ok, resepi di atas u olss boleh cuba. Plain Yogurt kalau tak suka blh je guna Yogurt Buahan2 yang ada kat pasaran. Tapi kalau betul nak kuruskan badan bagus guna plain yogurt yang memang over masam tu bak kata mommy Linda yang menjadi mentor saya.

resepi overnight oats, overnite oats, pengedar shaklee pulau pinang
Jom ber'Overnight' Oats

Selamat mencuba....Sharing is caring...kalau nak beli ESP Shaklee & Meal Shakes boleh contact saya, 0111 655 0182(wani). Harga terbaik. Servis after sales juga disediakan.



Sekiranya anda berminatuntuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang