Sunday, 25 January 2015

Terima Kasih Allah Untuk 33 Tahun Menikmati Hidup

Terima Kasih Allah Untuk 33 Tahun Menikmati Hidup

Syukur Alhamdulillah kerana masih diberi rezeki bernafas untuk tahun yang ke-33 pada 19 Januari 2015 yang lepas. Allah anugerahkan saya dengan kasih sayang yang melimpah ruah daripada mak ayah, suami dan adik-adik. Sungguh banyak nikmat Allah SWT yang saya kecapi untuk tempoh 33 tahun ini. Terima kasih Ya Allah di atas semua anugerah daripada Engkau ini...

Tahun ni berkesempatan memotong 2 biji kek sempena meraikan peningkatan usia. Alhamdulillah. Dah tua-tua ni dapat potong banyak lak kek besday. Terima kasih kepada opismate saya yang berjaya suprisekan saya. Selalu saya yang suprise orang. Tak lupa juga buat satu-satunya adek pompuan saya dulu, kini dan selamanya yang tak pernah lupa nak suprisekan saya setiap tahun.

kek birthday, kek harijadi, kek hari lahir
2 biji kek semperna 33 tahun usia

Geng-geng opis pon bukan main lagi sorok kek. Lepas lunch sorang-sorang p belakang tinggal saya kat depan. Ermm ada gak la rasa peliks...tapi buat tak tau je. At last kak Mas panggil saya p belakang. Minta saya tengok apa tah kononnya. Padahal semua dah standby dengan kek dan lilin bagai. Nasib tak nangis i kat situ ok. Adoiiii...touching sat i...terima kasih opismate yang sudi meraikan peningkatan usia saya.

Ni lah warga kerja PNMB Pulau Pinang. Semoga Allah merahmati kalian.

kek birthday, kek harijadi, kek hari lahir
Muka birthday girl off the day

Balik kerja ada lagi suprise kat rumah. Pakatan my luvly adeks dan my dear hubby. So dapat potong sebijik kek lagi dengan en.suami dan adek sekeluarga. Ermmm memang puas makankek tahun ni. Rezeki Allah bagi di usia 33 tahun.

kek birthday, kek harijadi, kek hari lahir
Sesi memotong kek bersama family di rumah
Ni lah buahati saya yang tak sabar nak makan kek.

Alhamdulillah. Berakhir sudah angka 32 menyusuri hidup saya. Kini meniti angka 33 tahun untuk meneruskan kehidupan saya. Semperna hari lahir saya yang ke 33 tahun, doa saya semoga kehidupan saya dilimpahi Rahmat, Barakah dan Kasihsayang daripada Allah. Semoga Allah mengizinkan saya menjadi muslimah yang tinggi keimanan dan ketaatan kepada Allah SWT. Amin Ya Rabbal A'lamin.

Monday, 19 January 2015

Atasi Masalah Anemia atau Kurang Darah

Atasi Masalah Anemia atau Kurang Darah

Anemia ialah keadaan di mana seseorang itu kekurangan sel darah merah. Sel darah merah ini diperlukan oleh badan kita untuk membawa oksigen dari paru-paru ke tisu-tisu di dalam badan. WHO (World Health Organisation) mengklasifikasikan bacaan haemoglobin yang kurang dari 11 g/dL adalah sebagai anemia.

Wanita mengandung lebih kerap dan seringkali  mendapat anemia. Ini kerana apabila seseorang wanita mengandung, terdapat perubahan hormon dalam badan mereka. Penghasilan haemoglobin(HB) adalah meningkat. Namun penghasilan isi padu darah dalam badan meningkat jauh lebih banyak. Antara tanda-tanda ANEMIA adalah selalu merasa letih lesu, pucat, tidak bertenaga, selalu rasa pening, sakit kepala, berdebar-debar atau sakit dada. 

Sekiranya anda mengalami  masalah ANEMIA atau kurang darah, anda boleh mengatasinya dengan meningkatkan pengambilan makanan sumber zat besi(iron) seperti daging, hati, kerang dan sayuran hijau seperti bayam dan sebagainya. Selain itu anda juga boleh atasi dengan pengambilan supplement yang mengandungi iron formula.

SET ANEMIA / SET KURANG DARAH

1) Vita-lea Iron Formula / (120biji /1-2bln)
Mengandungi zat besi yang membantu mereka yang menghadapi masalah kekurangan zat besi

2) B Complex (lengkap dgn asid folik) / (120 biji /4bln)
Vitamin B12 mencegah anemia manakala B5 dan B6 membantu dlm penghasilan sel darah merah

3) Sustained Release Vita C / (180biji / 4-6bln)
Vitamin C membantu tubuh menyerap zat besi dgn lebih berkesan.

Testimoni Pengguna SET ANEMIA / KURANG DARAH

Testimoni Pengguna Set Anemia, Testimoni Set Tambah Darah, Set Anemia Shaklee,  Set Tambah Darah Shaklee,
Testimoni Pengguna Set Anemia / Set Tambah Darah Shaklee





Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Basic H Pencuci Serbaguna

BASIC H PENCUCI SERBAGUNA

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain. Basic H tidak bertosik, membersih secara semulajadi

Antara lain kehebatan Basic H ialah:

⬛Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah

⬛Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan 

⬛Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah 

⬛Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak 

⬛Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama 

⬛Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan 

⬛Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah seperti:
◼Dinding
◼Permukaan dapur, jubin dan lantai
◼Peralatan
◼Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
◼Tingkap dan cermin
◼Perkakas
◼Benda-benda diperbuat daripada kayu
◼Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)

Tahukah anda kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Basic H dengan produk cucian lain di pasaran:

1.Selamat
  • Tidak bertoksik 
  • Tanpa gas beracun 
  • Tanpa bahan kimia berbahaya 
  • Tanpa bahan pewangi 
  • Lembut pada tangan 
  • pH seimbang 
  • Tanpa klorin 


2.Berkesan

  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak 
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air 
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama 

3.Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot 
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula 
  • Tanpa bahan pewarna 
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Basic H, Pencuci serbaguna Shaklee, Kehebatan Basic H
Hasil lantai yang di cuci menggunakan Basic H 




Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Sunday, 18 January 2015

Bagaimana nak dapat anak kembar?

Bagaimana nak dapat anak kembar?


ANAK KEMBAR. Bestkan kalau dapat anak kembar. Lagi-lagi kembar seiras yang seper comel. Rasanya ramai wanita-wanita di luar sana berimpian nak kan anak kembar kan? Kalau tak caya boleh buat survey. Saya sendiri pon teringin nak anak kembar. Selain suka dengan kecomelan pasangan kembar, beranak kembar juga boleh 'express'kan bilangan anak. Sekali besalin keluar dua baby. Dua kali besalin dah empat baby. Haaa kan express gitu.

Tips mendapat anak kembar, Doa mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, baby kembar
Baby kembar super comel

Tapi macamana nak dapatkan anak kembar??? Selalu orang kata kalau nak kembar kena kawin dengan pasangan yang ada background family kembar juga. Ermmm, tapi ada juga kawan-kawan saya yang suami isteri bukan dari kalangan background family kembar pon boleh dapat anak kembar. So bukanlah background family yang jadi faktornya. Jangan risau kita semua ada potensi untuk dapat anak kembar dengan izin Allah. Kat baah ni saya kongsikan sedikit fakta-fakta yang saya perolehi hasil pakcik GOOGLE.

Antara doa-doa yang boleh diamalkan untuk miliki anak kembar ialah :

Surah As-Saaffaat : Ayat 120
Maksudnya:
Salam sejahtera kepada Nabi Musa dan Nabi Harun.

Surah As-Syura : Ayat 50
Maksudnya:
Ia mengurniakan mereka kedua-duanya – anak lelaki dan perempuan, dan la juga menjadikan sesiapa yang dikehendakiNya mandul. Sesungguhnya Ia Maha Mengetahui, lagi Maha Kuasa.

Tips mendapat anak kembar, Doa mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar
Doa untuk mendapat anak kembar

Selain mengamalkan doa-doa di atas, antara faktor yang membolehkan pasangan memiliki anak kembar ialah:

1. Genetik
Jika dalam salasilah keluarga anda terdapat pasangan yang mempunyai anak kembar, kemungkinan besar anda juga mampu mendapat anak kembar. Ini kerana trait sedemikian mungkin telah diturunkan pada diri anda. Trait yang dimaksudkan ialah penghasilan 2 ovum secara serentak dalam satu masa.

2. Umur
Wanita yang berumur 35 hingga 40an dan ke atas, mempunyai potensi yang lebih besar untuk mendapat anak kembar. Pada ketika ini, kebanyakan wanita akan mengambil rawatan untuk kesuburan. Tambahan pula, mereka akan lebih cenderung untuk menghasilkan lebih dari satu ovum semasa proses ovulasi, kerana proses tersebut telah terganggu oleh proses perimenopause.

3. Bilangan Anak
Lagi banyak bilangan seseorang individu pernah melahirkan anak, lagi tinggi peluang beliau untuk melahirkan anak kembar selepas itu.

4. Berat Badan dan Ketinggian
Perempuan yang tinggi atau perempuan yang lebih berat mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar.

5. Pemakanan
Pengambilan makanan tertentu yang mengandungi kandungan estrogen yang tinggi mampu meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar.

6. Pengambilan Ubat Kesuburan
Pengambilan ubat kesuburan boleh meningkatkan kebarangkalian seseorang untuk menghasilkan dua ovum dalam satu proses ovulasi, sekaligus meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar.

7. Berkahwin dengan pasangan berketurunan kembar
Berkahwin dengan pasangan yang mempunyai keturunan kembar adalah antara faktor yang membolehkan pasangan itu mendapat anak kembar seiras mahupun tak iras.

8. Banyakkan makan ubi, kentang dan susu.
Tiga jenis makanan ini dapat meningkatkan ovulasi pada telur dan mungkin boleh dapatkan anak kembar. Ada yang kata, jika kita teratur minum susu dari zaman muda remaja, kebarangkalian untuk mendapatkan anak kembar itu tinggi. Juga, jika anda amalkan memakan ubi, kentang dan susu, ia bukan sahaja baik untuk mendapatkan anak kembar, tetapi juga salah satu cara untuk mendapatkan anak bagi pasangan yang sudah lama berkahwin tetapi tidak ada rezeki untuk mendapatkan anak.

Tips mendapat anak kembar, Doa mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, baby kembar
Baby Kembar

Apa pun untuk setiap keinginan dan impian kita kena banyak mohon doa dengan Allah yang maha berkuasa. Dia lah yang menjayakan setiap apa yang kita ingin. Faktor lain tu adalah asbab sahaja. Semoga kita semua beroleh apa yang kita impikan.


*semua gambar adalah ihsan pakcik Google


Saturday, 17 January 2015

Resepi Asam Pedas Ikan Pari

RESEPI ASAM PEDAS IKAN PARI

Asam Pedas ni famous amaos kat Melaka kan. Tapi kat tempat lain pon ada juga masakan Asam Pedas ni. Yang bezanya bahan dan cara masakan. Ada sesetengah tempat buat Asam Pedas ni warna putih, ada warna merah macam colour tomyam, ada warna kuning macam kuah singgang. Ada yang letak bunga kantan. Ada yang tak letak. So mana-mana cara pon boleh asalkan tekak boleh terima. Kat bawah ni resepi Asam Pedas yang dah saya develope dari pelbagai versi Asam Pedas. Versi janji mudah saya nak masak la ni.

Resepi Asam Pedas Ikan Pari
BAHAN-BAHAN:
  • 5 ketul Ikan Pari
  • 4-5 biji bawang merah
  • 3 biji bawang putih
  • 1 inci kunyit hidup
  • 10 tangkai cili kering (2 senduk besarsetelah dikisar)
  • 2 batang serai (ketuk/titip)
  • Asam jawa secukup rasa
  • Garam secukup rasa
  • Kacang Bendi
  • Daun Kesom
  • 5-6 sudu besar minyak masak
Resepi Asam Pedas Ikan Pari, Resepi, #wanisyerikitchen
Bahan-bahan untuk Asam Pedas Ikan Pari


CARA-CARA MEMBUAT:
  1. Tumbuk bawang merah, bawang putih, kunyit hidup dan cili kering. *macam sy lagi senang, blend smua sekali bahan2 tu. Tak yah nak tumbuk bagai.
  2. Panaskan minyak (pastikan minyak lebih sikit) dan tumis bahan tumbuk / kisar tadi bersama serai yang telah dititip.
  3. Tumis cili tu sampai masak, naik bau dan pecah minyak.. 
  4. Masukkan air perahan asam jawa dan daun kesum. Kacau rata.
  5. Masukkan ikan pari. 
  6. Tambah air kalau kuah agak pekat.
  7. Masuk garam sikit. *kalau nak ajinomoto pon boleh lah letak sikit. tp sy letak gula je sikit bagi balance rasa.
  8. Bila ikan dah masak, masukkan bendi dan biarkan kejap.
  9. Kacau sekata dan boleh tutup api
  10. Sedia dihidangkan dengan penuh kasih sayang....
Resepi Asam Pedas Ikan Pari, Resepi, #wanisyerikitchen
Asam Pedas Ikan Pari #WanisyeriKitchen

Selamat mencuba Asam Pedas Ikan Pari versi anda!!!

Friday, 16 January 2015

Promosi Vitamin Shaklee : Triple Kombo untuk Januari 2015

Promosi Vitamin Shaklee : Triple Kombo untuk Januari 2015


Triple Kombo Promo Shaklee Januari 2015

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Beli 6 btl Percuma 1btl VIVIX


atau


Beli 2 btl VIVIX = Diskaun 5%


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Beli 6 btl Percuma 1btl ALFAFA (S/L)


atau


Beli 2 btl ALFAFA (S/L) = Diskaun 5%


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Beli 3 btl Percuma 1 btl VITA-LEA for CHILDREN


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


PROMO SHAKLEE Januari 2015, Vivix, Alfafa Complex, Vita-Lea for Children
PROMO SHAKLEE : Triple Kombo Januari 2015


VIVIX / 150ml
  1. Anti penuaan selular.
  2. Menyokong kesihatan jantung, otak, sistem imun dan sendi.
  3. Meningkatkan tahap tenaga selular dan memba

ALFAFA / 300bj(S) & 700bj(L)
  1. Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya unutk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
  2. Melegakan kebas.
  3. Mengatasi sakit sendi.
  4. Membanyakkan susu badan.
  5. Mengurangkan toksin.
  6. Merendahkan kolestrol

VITA-LEA for CHILDREN / 60bj
  1. Menyediakan 18 vitamin & mineral penting baik untuk kesihatan menyeluruh
  2. Sumber kalsium utk pembinaan tulang
  3. Sumber harian tambahan bagi vitamin B.
  4. Multivitamin berbentuk Chewable berperisa Anggur yang sedap untuk kanak-kanak dan orang dewasa.
  5. Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas.




Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

RESEPI : Bihun Sup Ayam

RESEPI : BIHUN SUP AYAM

Semalam punya cerita bila puan isteri rajin bertanggo di dapur lepas balik kerja. Tengok semua bahan tersedia maka saya pun main masak-masak untuk dinner kami suami isteri. Dinner menunya Bihun Sup. Aci tak dinner bihun sup???  Sejam je la masa yang saya ada sebelum hubby balik kerja. Maka sejam je la masa saya untuk memasak. Keluarkan ayam semua dari tempat beku, so memang berpeluh gak la...taaraaaaa....ni lah hasilnya...⬇⬇⬇⬇⬇

Bihun Sup Ayam, #Wanisyerikitchen
Bihun Sup Ayam Kasih Sayang #Wanisyerikitchen

RESEPI : BIHUN SUP AYAM

BAHAN A : BIHUN
    • 1 bungkus bihun
    • Air secukupnya
    Cara buat:
    1. Masak air sehingga mendidih. Kemudian rebus bihun. Boleh guna kuali @ periuk.
    2. Kacau bihun bagi rata. Tutup api dan biarkan bihun terendam sekejap di dalam air rebusan tu.
    3. Pastikan bihun masak dan lembut. Kemudian toskan bihun yang sudah dijirus dengan air paip.


    BAHAN B : KUAH SUP
    • 1/2 ekor ayam
    • 1 bungkus sup bunjut atau 2-3 sudu besar rempah sup Faiz
    • 1 batang daun sup (potong kasar)
    • 2 inci halia *
    • 3 ulas bawang putih *
    • 3 biji bawang merah atau 1 biji bawang besar *
    • 1 batang kulit kayu manis
    • 2 kuntum bunga lawang
    • 2 kuntum bunga cengkih
    • 2 biji buah pelaga 
    • Garam secukup rasa
    • Air secukupnya
    Cara buat:
    1. Bahan-bahan yang tanda * ditumbuk . Jangan halus atau kasar sangat, biasa2 je untuk dijadikan bahan tumis.(saya bland je nak cepat)
    2. Panaskan minyak. Tumis bahan kisar bersama bunga lawang, kulit kayu manis, bunga cengkih dan buah pelaga hingga bawang keperangan dan wangi.
    3. Masukkan air secukupnya dan sup bunjut atau rempah sup (saya guna rempah sup faiza je)
    4. Masukkan ayam dan tutup periuk biarkan ia mendidih. 
    5. Masak sehingga ayam empuk.
    6. Bila ayam dah hampir empuk, masukkan garam secukup rasa. Kacau dan biar sup merenih & ayam betul-betul empuk.
    7. Masukkan hirisan daun sup, kacau sekejap dan tutup api.


    BAHAN C : SAMBAL CILI KICAP
    • 5-10 batang cili api (ikut tahap pedas yang anda nak)
    • 1-2  ulas bawang putih
    • 1/2 inci halia
    • 1/2 cawan air (saya ambik kuah sup)
    • 3 sudu besar gula
    • sedikit garam
    Cara buat:
    1. Satukan semua bahan diatas.
    2. Kisar sehingga halus dan sebati. Pastikan ia betul-betul hancur .
    3. Sedia untuk dihidangkan dengan bersama  bihun sup.


    BAHAN D : HIASAN
    • Taugeh (celur2 manja)
    • Bawang Goreng(saya guna yang instant je)
    • Daun Sup (potong halus2)
    • Daun Bawang (potong pendek2)
    • Sawi (celur manja)
    Bihun Sup Ayam, #Wanisyerikitchen
    Bihun Sup Ayam penuh kasih sayang...

    Ubahlah apa bahan yang dirasakan perlu untuk memasak Bihun Sup Ayam versi anda sendiri. Pasti ianya akan lebih sedap daripada bihun sup versi #wanisyerikitchen....

    SELAMAT MENCUBA!!!!!

    Thursday, 15 January 2015

    Design Terapi Jiwa Designer

    Design Terapi Jiwa Designer

    Sekejap je masa berlalu. 15 hari dah pon berlalu di tahun baru ini. Alhamdulillah masih diberi rezeki untuk bernafas dan seterusnya menikmati rezeki yang lain-lain daripada Allah SWT.

    Rutin harian saya masih macam biasa. Pukul 7.30 pagi keluar rumah untuk ke tempat kerja. Masih melalui kesibukan Highway BKE dan bengkang bengkok jalan di sepanjang Permatang Nibong. Pukul 5.40 -6.00 petang sekali lagi menyusuri laluan yang sama untuk balik rumah. Pernah juga terfikir mahu menghentikan semua rutin kebiasaan ini. Tapi mampukah saya mengubah kebiasaan menjadi luarbiasa??? InsyaAllah ada dalam rancangan persediaan untuk mengubah rutin kebiasaan saya kepada luar biasa di tahun 2015 ini. Semoga Allah lancarkan perjalanan dan permudahkan urusan persediaan saya ini.

    Harini kat opis tak dak job baru mahupun job urgent. So buat la design untuk diri sendiri. Lagi pon la dah lama rasanya tak main design-design untuk diri sendiri ni. Sebenarnya saya tengah plan nak tukar warna tema ngan heading blog. Tapi tak tau la jadi ke tak. So try design-design cuci mata sendiri dulu. Design ni sebenarnya terapi jiwa untuk Designer. Bila jiwa kacau atau mod buat kerja kelaut saya akan buat design tah apa-apa untuk cuci mata sendiri. So harini just try buat logo dan pilih font je pon. Tengok la finalnya nanti jadi macamana. Ni la hasil main-main dengan Ilustrator tadi.

    Logo design, logo, design logo by name
    Design logo untuk izwanimahmud.com


    10 tahun berkecimpung dalam dunia grafik ni agak-agak dah boleh set up bisness sendiri tak??? Saya minat menjahit. Saya pandai buat hantaran, gubah bunga, dan deco-deco pelamin. Saya boleh menghias makanan untuk makan beradap. Saya belajar dalam bidang grafik design. Perniagaan apa yang terbaik boleh saya set up???? Kena banyak istiqarah ni. Kompiussss dengan kekuatan diri.

    Semoga tahun 2015 membawa lebih perubahan yang positif dalam kehidupan saya dan kita semua....

    Wednesday, 14 January 2015

    Vitamin Shaklee Untuk Anak Sihat dan Pintar

    Vitamin Shaklee Untuk Anak Sihat dan Pintar

    Miliki anak yang comel merupakan anugerah terindah daripada Allah SWT buat pasangan ibu ayah. Alangkah bertambah indah bila pembesarannya sebagai ibu ayah kita diiringi mereka dengan kesihatan yang baik serta perkembangan otak yang bijak. Semua ini boleh dimiliki dengan memberi mereka makanan yang berkhasiat dan sembang. Kesibukan ibu ayah bukan penghalang untuk memastikan anak-anak mendapat makanan yang terbaik. SET ANAK PINTAR SHAKLEE mampu membantu mengatasi masalah kesibukan ibu ayah menyediakan makanan sihat untuk anak-anak.

    Vitamin yang di datangkan dalam bentuk pil dan serbuk seperti susu formula ini sangat mudah diberikan kepada anak2.  Semasa mereka bersarapan mahupun  dalam perjalanan ke sekolah anda masih boleh memastikan mereka mengambil vitamin ini. Mudah je kan cara memastikan anak anda sentiasa mendapat makanan tabahan untuk tingkatkan tahap kesihatan mereka.

    Ketahui bagaimana vitamin untuk anak sihat dan pintar ini berfungsi: 

    Meal Shakes, Kebaikan Meal Shakes, Set Anak Pintar, Multivitamin Kanak-Kanak
    Meal Shakes Shaklee

    MEALSHAKE SHAKLEE
    ✔ Membekalkan 19 dgn vitamin & mineral perlu utk tumbesaran yg normal
    ✔ Menambah selera makan anak
    ✔ Anak tak mudah kerap jatuh sakit
    ✔ Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak2 yg berpuasa.
    ✔ Mengatasi masalah sembelit kanak2
    ✔ Sebagai cara utk menambah berat badan anak
    ✔ Kaya dgn kalsium, magnesium dan vitamn protein untuk perkembangan tulang yang sihat
    ✔ Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak2 kerana boleh dibancuh dengan susu formula. Rasa french vanilla & teksturnya seperti susu tepung
    ✔ Rendah lemak & glisemik. Tiada risiko anak obesiti
    ✔ Sesuai untuk anak2 yg obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama.
    ✔ Makanan untuk otak yg bijak ia mengandungi kolina, kalsium & protein



    Vitalea for Children, Kebaikan Vitalea for Children, Set Anak Pintar, Multivitamin Kanak-Kanak
    VitaLea for Children Shaklee

    VITA-LEA ® for Children Chewable
    ✔Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas.
    ✔Menyediakan 19 vitamin & mineral penting
    ✔Sumber kalsium utk pembinaan tulang
    ✔Baik untuk kesihatan
    ✔Sumber harian tambahan bagi vitamin B



    Chewable Vita C, Vitamin C Kanak-Kanak, Kebaikan vitamin C budak
    Chewable Vita C Plus Shaklee

    VITAMIN C ® for Children Chewable
    ✔Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dlm tubuh
    ✔Antioksidan penting dlm melindungi sel kulit drp rosak & melambatkan penuaan
    ✔Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi & gusi yg sihat
    ✔Meningkatkan sistem imun tubuh
    ✔Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak & orang dewasa
    ✔Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
    ✔Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
    ✔1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
    ✔Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan imunisasi badan





    Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

    JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
    Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

    Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
    Pengedar Shaklee Penang
    Pengedar Sah Shaklee Penang

    Saturday, 10 January 2015

    VITA-LEA ® for Children : Multivitamin Kanak-kanak

    VITA-LEA ® for Children : Multivitamin Kanak-kanak


    VITA-LEA ® for Children, Multivitamin Kanak-kanak
    Multivitamin Kanak-Kanak kini kembali

    Kelebihan Vita-Lea for Children Chewable:
    • Membekalkan 18 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran kanak-kanak
    • Sumber kalsium untuk kebaikan tulang, otak dan gigi
    • Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit
    • Sumber lengkap 8 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul
    • Menyediakan Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan
    • Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan
    • Mengandungi vitamin K yang membantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)
    • Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik 
    • Sesuai untuk kanak-kanak berumut 4 tahun ke atas
    • Kanak-kanak 2 hingga 3 tahun yang SUDAH PANDAI MENGHISAP atau MENGUNYAH TABLET boleh ambil dengan PENGAWASAN ibu bapa.
    • Mempunyai rasa yang sedap

    VITA-LEA ® for Children, Multivitamin Kanak-kanak
    Kandungan Nutrisi di dalam Vita-Lea for Children

    Perbezaan Vita-Lea for Children dengan vitamin lain di pasaran ialah:
    • Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan
    • Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi daripada kaviti
    • Pembungkusan BPA free

    VITA-LEA ® for Children, Multivitamin Kanak-kanak
    Kelebihan Vita-Lea for Children

    Vita-lea For Children diperlukan oleh kanak-kanak:
    • Yang kurang vitamin di dalam badan
    • Yang kurang selera makan
    • Yang suka makan junk food
    • Yang ingin tingkatkan system imunisasi
    • Yang kurang makan makanan berkhasiat atau makanan seimbang
    • Yang kurang minum susu (bekalkan 100mg dalam setiap tablet)
    • Yang tak suka makan sayur
    • Yang selalu jatuh sakit
    • Yang kurang aktif

    VITA-LEA ® for Children, Multivitamin Kanak-kanak
    18 jenis vitamin yang terdapat di dalamVite-Lea for Children


    Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

    JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
    Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

    Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
    Pengedar Shaklee Penang
    Pengedar Sah Shaklee Penang

    Friday, 2 January 2015

    PROMO SHAKLEE : Triple Kombo Januari 2015

    PROMO SHAKLEE : Triple Kombo Januari 2015

    Baru je lepas 'Year End Sales' penghujung tahun 2014. Dengan murah hati, Shaklee sekali lagi bagi promosi vaganza sempena kedatangan tahun baru 2015. Bulan Januari 2015 permulaan yang menggembirakan buat semua Pencinta Vitamin Shaklee. Kenapa???

    Berita gembira buat Pencinta Vitamin Shaklee:

    1.   Cinch Tea Mix dah restock dalam pasaran

    2. Vita-Lea for Children kembali ke pasaran Malaysia dengan improvised formula  setelah hampir setahun lebih tiada dalam pasaran.

    3. TRIPLE KOMBO untuk PROMO JANUARI 2014 : VIVIX , ALFAFA COMPLEX & VITA-LEA for CHILDREN


    Triple Kombo Promo Shaklee Januari 2015

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

    Beli 6 btl Percuma 1btl VIVIX

    atau

    Beli 2 btl VIVIX = Diskaun 5%


    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


    Beli 6 btl Percuma 1btl ALFAFA (S/L)

    atau

    Beli 2 btl ALFAFA (S/L) = Diskaun 5%


    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


    Beli 3 btl Percuma 1 btl VITA-LEA for CHILDREN


    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


    PROMO SHAKLEE Januari 2015, Vivix, Alfafa Complex, Vita-Lea for Children
    PROMO SHAKLEE : Triple Kombo Januari 2015

    Antara fungsi dan kebaikan vitamin promo Shaklee:

    VIVIX / 150ml
    1. Anti penuaan selular.
    2. Menyokong kesihatan jantung, otak, sistem imun dan sendi.
    3. Meningkatkan tahap tenaga selular dan memba

    ALFAFA / 300bj(S) & 700bj(L)
    1. Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya unutk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
    2. Melegakan kebas.
    3. Mengatasi sakit sendi.
    4. Membanyakkan susu badan.
    5. Mengurangkan toksin.
    6. Merendahkan kolestrol

    VITA-LEA for CHILDREN / 60bj
    1. Menyediakan 18 vitamin & mineral penting baik untuk kesihatan menyeluruh
    2. Sumber kalsium utk pembinaan tulang
    3. Sumber harian tambahan bagi vitamin B.
    4. Multivitamin berbentuk Chewable berperisa Anggur yang sedap untuk kanak-kanak dan orang dewasa.
    5. Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas.


    Baik hati betulkan SHAKLEE ni...so apa lagi jom la grab vitamin-vitamin Shaklee yang ada promosi bulan ni.




    Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

    JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
    Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

    Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
    Pengedar Shaklee Penang
    Pengedar Sah Shaklee Penang