Wednesday, 22 April 2015

Resepi Puding Kastard Fruits Cocktail Berkuah

Puding Kastard Fruits Cocktail Berkuah


Puding Kastard, #wanisyerikitchen, Puding Kastard Fruits Cocktail Berkuah, Resepi Dissert Mudah
Puding Kastard Fruits Cocktail Berkuah #wanisyerikitchen

Resepi : Puding Fruits Cocktail Berkuah

Bahan-bahan Puding Kastard: 

  • 1 cawan tepung custard 
  • 1 sudu besar tepung jagung 
  • 5 cawan air 
  • Gula (sy letak 2 sb. Tak manis sgt)
  • 1 biji telur

Cara-cara:

  1. Campurkan kesemua sekali bahan di atas dan dimasak dengan api yg sederhana.
  2. Pastikan puding sentiasa dikacau supaya tidak berketul-ketul sampai pekat dan likat. 
  3. Setelah pekat dan likat, tutup api dan masukkan puding ke dalam acuan / bekas untuk disejukkan.
  4. Biarkan puding sekejap kat luar bagi hilang panas sebelum masukkan ke dalam peti ais.
  5. Sejukkan di dalam peti ais lebih kurang 20-30 minit. 
  6. Setelah puding sejuk, keluarkan dan potong ikut suka supaya mudah dimakan. 
  7. Hidangkan bersama fruit cocktail dan kuahnya. 

Puding Kastard, #wanisyerikitchen, Puding Kastard Fruits Cocktail Berkuah, Resepi Dissert Mudah
Puding Kastard baru lepas masak


Bahan-bahan Kuah:

  • 1 tin susu cair
  • 1 tin air (guna sukatan dr tin susu cair ni juga)
  • 4 sudu besar gula pasir (ikut citarasa kemanisan anda)
  • 1 sudu teh esen vanila (optional)
  • Garam secubit (bagi rasa lemak sikit)                                                          *sy tak gunakan air dr mix fruit cocktail sbb kandungan gula terlampau tinggi. Kalau anda nk guna pon boleh


Cara-cara:

  1. Campurkan susu cair + air + gula pasir + esen vanilla + garam  dan masak diatas api hingga mendidih.
  2. Biarkan sejuk sekejap.
  3. Kemudian sejukkan ke dalam peti ais. Makan sejuk-sejuk baru syokkkk.

Bahan-bahan Hiasan: 

  • 1 tin mix fruit cocktail
  • 1 tin Laici / longan (sy tak letak sbb malas nak kluar beli)
  • Sumi / Jelly
  • Nanta de Coco


Cara-cara:

  1. Masukkan mix fruits, sumi / jelly, Nanta de Coco dan puding kastard yang telah dipotong ke dalam kuah yang telah disejukkan tadi.
  2. Kalau kurang sejuk, boleh letak sedikit ketulan ais masa nak makan. *saya masukkan semula puding cocktail yang telah siap di campur ke dalam peti ais bagi betul-betul sejuk sebelum di hidangkan.


Kuah Puding Kastard, #wanisyerikitchen, Puding Kastard Fruits Cocktail Berkuah, Resepi Dissert Mudah
Puding Cocktail yang siap sedia dihidangkan

Ni la resepi Puding Kastard Fruits Cocktail Berkuah versi #wanisyerikitchen. Saya pon try buat hasil resepi dari pakcik Google. Adjust apa yang patut ikut citarasa saya. So sila cuba Puding Kastard Fruits Cocktail Berkuah anda. Ubah la apa yang patut yer.....

Wednesday, 8 April 2015

CINCH Protein Membina Otot

CINCH Protein Membina Otot


Cinch Shake Mix Shaklee
Cinch Shake Mix Shaklee


Cinch Shake Mix sejenis protein direka khas untuk mereka yang ingin kuruskan badan. Di dalam Cinch Shake Mix ini terkandung Leucine iaitu salah satu sumber protein yang bagus untuk memelihara otot. Leucine ni akan mengekalkan kekuatan otot selepas kita berlapar, diet, ataupun bersenam. Kandungan Leucine ini dirahsiakan kerana merupakan satu paten khas daripada Shaklee supaya formula kandungan Leucine tidak dapat ditiru oleh syarikat lain. Ini menjadikan Cinch Shake Mix berbeza dengan sumber protein tambahan lain yang berada di pasaran.
Sumber makanan tambahan protein terbaik untuk mereka-mereka yang dalam proses mengurangkan berat badan adalah Cinch Shake Mix. Ianya membantu membina otot. Protein perlu dalam mebantu membina otot baru kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Makanan yang kaya dengan protein adalah seperti kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam dan tauhu.


Cinch Shake Mix, Protein Shaklee, Pengedar Shaklee Pulau Pinang
Nutrisi dalam Cinch Shake  Mix Shaklee


Cinch Shake Mix di Malaysia boleh didapati dalam 3 perisa iaitu ChocolateCafe Latte dan Vanilla.  Anda boleh beli mengikut perisa kegemaran anda. Cinch boleh digabungkan dengan ESP, buah-buahan dan yogurt mengikut kesesuaian dan sukatan diet anda.


Kelebihan dan Kebaikan Cinch Shake Shaklee:

  1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
  2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
  3. Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
  4. Meningkatan metabolisme badan
  5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
  6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
  7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
  8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
  10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian.
  13. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  16. Soya bukan GMO



Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Monday, 6 April 2015

Promosi Vitamin Shaklee : APRIL 2015

Promosi Vitamin Shaklee : APRIL 2015


Kombo Promo Shaklee April 2015


Promosi Vitamin Shaklee : APRIL 2015



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


GLA COMPLEX


Beli 6 botol Percuma 1 botol

atau

Beli 2 botol = Diskaun 5%


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


LECITHIN


Beli 6 botol Percuma 1 botol

atau

Beli 2 botol = Diskaun 5%


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


CINCH CHOCLATE @ CINCH CAFE LETTE


Beli 3 botol Percuma 1 botol


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


DTX COMPLEX


Beli 3 botol Percuma 1 botol


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


VITA-LEA for CHILDREN


Beli 3 botol Percuma 1 botol


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤






Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee dan mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri mahupun menjana pendapatan tambahan, anda juga boleh menghubungi saya. Saya juga sediakan tips dan panduan pemakanan bagi setiap vitamin yang anda beli. Bagi yang ingin menjana pendapatan, saya akan bantu anda. Kita akan sama-sama menuai hasil di ladang yang terbentang luas yang Shaklee sediakan. Jom sama-sama sertai saya sabagai Pengedar Sah Shaklee Penang dan seluruh Negeri di Malaysia.

JANGAN MALU JANGAN SEGAN untuk menghubungi saya.
Anda boleh call / sms / whatsApp saya ye.

Sebarang Pertanyaan & Tempahan Hubungi:
Pengedar Shaklee Penang
Pengedar Sah Shaklee Penang

Friday, 3 April 2015

Mac 2015 Penuh Dengan Memori Suka Duka

Mac 2015 Penuh Dengan Memori Suka Duka


Mac 2015 dah pon berakhir. Banyak sangat kejadian dan moment-moment yang tak boleh saya lupakan sepanjang bulan Mac 2015 ni. Punya la busy sampai tak sempat nak di share dalam blog ni. Antara story mory kejadian menarik sepanjang Mac 2015  yang patut saya share dan simpan dalam blog ni ialah:
  • Menyiapkan hantaran sepupu saya kahwin
  • 5D 5N Aina Nur Afrina admitted KPJ Perda
  • 19 Mac Aina Nur Afrinanya besday
  • Celebrate besday Aina
  • Kazenku kahwin
  • En. Suami kena standby di LIMA Langkawi
  • 1st Dinner kat Puncak Mutiara selepas 11 hari tak jumpa En. Suami
  • Dinner lagi kat Steamboat
  • Pakcik Encik Suami jalani pembedahan jantung

Nampak tak busynya saya sepanjang Mac 2015. Tak sempat nak berehat sesangat. Bersambung-sambung komitmen. Tapi Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Semoga April 2015 ni menjadi bulan yang penuh bersemangat dan dilimpahi rezeki yang melimpah ruah.

Kalau masa mengizinkan saya, nak je simpan semua kejadian sepanjang Mac 2015 dalam blog ni untuk tatapan anak cucu cicit nanti. Hehehehe...Jauh sungguh impian saya kan. Stop jap blogging & blogwalking harini. Masa untuk memasak lak. Sabtu ahad adalah hari masak memasak untuk saya dan suami. 

Heppy weekend u olzzzz....