Tuesday, 6 October 2015

Alas Bedak Keluaran Muslim : MERMAID Flawless Foundation

Alas Bedak Keluaran Muslim : MERMAID Flawless Foundation


MENCARI YANG HALAL ITU FARDHU. Nampak tak bertapa pentingnya status HALAL dalam kehidupan kita seorang muslim? Tapi sejauh mana kita mampu mendapatkan semua barangan keperluan yang dijamin ketelusan HALALnya? Sebenarnya semua terletak atas kesedaran dan kepekaan kita sendiri. Kalau kita beli barangan buatan orang Islam keraguan terhadap status halal itu sedikit sebanyak akan berkurangan.

OK. Sebenarnya saya masih lagi dalam mod nak kongsi kehebatan foundation ataupun alas bedak yang saya pakai sekarang ni. Orang kata BARANG BAIK wajib di war-warkan kebaikannya untuk membantu lebih ramai orang yang memerlukannya. Saya yakin masih ramai adik-adik dan kakak-kakak kat luar sana masih tercari-cari FOUNDATION terbaik untuk menatarias wajah kalian saban hari. So apa kata mai la join saya. Kita pakai MERMAID Flawless Foundation. Seriously memang boleh jatuh cinta selepas sekali penggunaan.

Alas Bedak MERMAID FLAWLESS FOUNDATION
Alas Bedak MERMAID FLAWLESS FOUNDATION

Saya bukanlah seorang wanita yang suka Make-Up. Jauh sekali memiliki peralatan dan kelengkap Make-Up. Nak kata kulit muka GLOWING macam artis tu memang tak la. Nak kata NATURAL BEAUTY pon tak cantik juga. Tapi mungkin saya ni jenis yang tak suka Make-Up maka saya pakai apa yang saya rasa nak je la. Yang pastinya Johnson Baby Powder tu la yang saya usung kesani sini sepanjang 33tahun ni. Kalau nak tau tu je lak koleksi barang Make-Up paling rare yang saya wajib ada. Lain-lain memag nehiii...

Tapi semenjak peningkatan usia ni, saya ada sedikit kesedaran nak jaga kulit excpecilly muka lah. So untuk penjagaan yang terbaik, pastilah bermula dari dalaman. Saya consume vitamin E dan vitamin C daripada Shaklee. Alhamdulillah setelah hampir 2 tahun membiasakan diri dengan pelbagai versi VITAMIN SHAKLEE untuk pemuliharaan kulit, kesannya kulit saya sekarang tak lah kusam dan kering macam zaman muda-mudi dulu. Ramai pon tanya saya makan apa? Pakai apa?

Alhamdulillah sekarang ni, adik saya yang memang alert bab-bab kecantikan ni dah perkenalkan saya dengan Foundation versi Flawless pula kalau kita pakai. Disebabkankan foundation ni tak berangkai dengan macam-macam set skin care, saya pon setuju la nak cuba. MasyaAllah baru sehari pakai dah rasa best sesangatSerious saya tak tipu. Muka memang tak berminyak dan tak melekit. Selalu saya memang kalah dengan foundation yang ada di pasaran. Sebabnya base foundation tu memang melekit dan berminyak. Terlebih calit mau bertompok. Tapi dengan MERMAID Flawless Foundation ni memang tak berminyak jauh sekali melekit sebab  tekstrurnya lebih ringan dan halus.

Asas Bedak MERMAID FLAWLESS FOUNDATION, Pengasas MFF
Pengasas Foundation MERMAID

Tak perlu cuci muka bagai bila nak berwudhuk! yang ni memang awsome. Sebab foundation ni mudah meresap air. Yang penting ianya HALAL dan boleh dibawa solat. Memang sesuai kepada mereka-mereka yang kesuntukan masa. Kira ambik wuduk dan terus je bersolat. Dah siap solat boleh sambung buat kerja. Tak perlu nak touch-up lebih-lebih lagi. Mudahkan! So apalagi. Kalau tak cuba memang anda tak kan tau....

Masih tercari-cari alas bedak yang dijamin HALAL???

pastinya....

  MERMAID FLAWLESS FOUNDATION SKIN  CARE  



Berminat untuk dapatkan MERMAID FOUNDATION

Hubungi:

0111 655 0182
-wani-


No comments:

Post a Comment