Thursday, 17 November 2016

Jom Undi Pencetus Ummah ZUL

Mimbar Pencetus Ummah 2016 : Minggu Ke- 4

Assalamualaikum.


Pencetus Ummah 2016, PU ZUL, Pencertus Ummah Zul
Tajuk PU ZUL minggu keempat

Jangan lupa temujanji setiap malam Khamis, jam 9.00 malam di ASTRO OASIS 109 dan MAYA HD 135. Ada apa???? Haaaaaa...ada MIMBAR PENCETUS UMMAH musim yang ke-4. Mai pakat-pakat tengok rancangan keagamaan la pulak. Banyak ilmu dan pengetahuan agama dapat kita pelajari daripada tazkirah-tazkirah pendek yang disampaikan oleh para peserta Pencetus Ummah ni.

Sebagai tanda sokongan kita kepada peserta-peserta PU musim ke-4 ni, jom la kita undi PU pilihan kita setiap hari. Tak pakai duit pon. Janji ada internet dan ada akaun Facebook. Caranya mudah. Just layari www.pencetusummah.com. Next step boleh follow kat sini. Ikut je step-step mudah yang saya dah konsikan tu.

Saya UNDI PU Zul. Kenapa???? Sebab beliau merupakan Ustaz yang mengajar kuliah agama kepada mak ayah saya serta orang-orang kampung dekat masjid di sekitar Kroh, Pengkalan Hulu, Perak. Beliau lebih dikenali sebagai Ustaz Zul. Sebenarnya banyak lagi kuliah-kuliah beliau di masjid-masjid sekitar Baling, Kulim dan Gerik. Saya juga dengar kuliah beliau dari rumah je kalau balik kampung. Almaklumlah rumah sebelah masjid je. Tapi saya tak dak la kitab macam mak ayah saya.

So apa la salahnya kalau saya mengundi bagi pihak mak ayah saya yang kompem-kompem tak dak Facebook bagai untuk undi PU. Mak ayah siap pesan lagi "hangpa jagan lupa sokong (UNDI) Ustaz Zul tu. Kami ni tak reti nak undi lagu (macam) mana...". Bukan lagu dalam GV k.

Ok so la ni pakat mai la ramai-ramai undi PU Zul tiap-tiap hari bagi membantu beliau mendapat sekurang-kurangnya 30% daripada pemarkahan dalam Mimbar PU setiap malam Khamis.


PERINGATAN

1 hari hanya boleh buat 1 Undian menggunakan 1 Akaun FacebookSAHAJA. 

*Kalau ada lebih dari satu akaun facebook boleh buat lebih dari satu undian


#PencetusUmmah2016
#DakwahYangSatu
#PUZUL
#HidupJanganPenyeganAkhiratMestiMauLigan
#KeepVotingPUZUL
#KeepSupportingPUZUL